Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Dette er en fin anledning til å kunne bli medlem før Kinkferansen se kinkferansen.no.
2
Informasjonsmøte for nye medlemmer.
Ansvarlig: PoML
3
Meld i fra om hvem som kan allerede søndag.
Dette er en fin anledning til å kunne bli medlem før neste fest og før årsmøtet.
Ansvarlig: leder@smberg.com (PoML)
4
Informasjon og medlemskap / faddermøte nye medlemmer 11/10 kl 20:00
« Nyeste innlegg av Leder oktober 04, 2017, 00:55 »
Møte for interesserte i å bli medlemmer som ikke kan møte søndager.
5
Informasjon og medlemskap / Informasjonsmøte #9 - 2017
« Nyeste innlegg av Leder oktober 04, 2017, 00:46 »
Velkommen til nytt informasjonsmøte 29.oktober kl 15:00

Registrer deg eller en venn med nick her for å melde deg på informasjonsmøtet.
Har du ikke innlogging til gjesteforum, så må du sende en epost til medlemskap@smberg.com slik det er beskrevet her: https://smberg.com/medlemmer/forum/index.php?topic=1899.0
6
Informasjon og medlemskap / Informasjonsmøte #8 - 2017
« Nyeste innlegg av PoML september 11, 2017, 02:11 »
Velkommen til nytt informasjonsmøte.
Registrer deg eller en venn med nick her for å melde deg på informasjonsmøtet.
Har du ikke innlogging til gjesteforum, så må du sende en epost til medlemskap@smberg.com slik det er beskrevet her: https://smberg.com/medlemmer/forum/index.php?topic=1899.0

NB: denne dagen starter møtet noe tidligere enn vanlig, kl 12:00 på grunn av andre arrangement.
7
Informasjon og medlemskap / Å bli medlem av SM Bergen
« Nyeste innlegg av Admin mai 12, 2015, 23:27 »
Å bli medlem av en bdsm-organisasjon er et stort skritt for mange, og flere av oss som allerede er medlemmer samlet mot i lang tid før vi nærmet oss miljøet. Reaksjonen i etterkant er lik hos de fleste: - Dette var jo ikke farlig, jeg skulle blitt med tidligere!

Fadderordningen

For å bli medlem i SMBergen sender du først en mail til oss med en kort presentasjon av deg selv. Du vil da få svar fra vår faddergruppe, som ønsker deg velkommen til et informasjonsmøte. På møtet blir du møtt av faddere som er erfarne medlemmer av SMB. De vil fortelle deg om våre ulike arrangementer og tilbud, om regler, diskresjon og annet viktig. De vil også gjerne få vite litt om hvem du er. Hvor mye du velger å dele, er opp til deg.

Etter møtet sender du beskjed om du fremdeles har lyst til å bli medlem men informasjon om nick og adresse for registrering i kartoteket. Er du akseptert, får du betalingsinformasjon , kan betale medlemsavgift og blir registrert i vårt medlemsforum – og har selvsagt full adgang til alle SMBs arrangementer.

Vi har en nyetablert mentor/fadderløsning som kan følge deg opp i den første tiden din som medlem om du ønsker det. Synes du for eksempel det er litt guffent å skulle komme alene på første kafé, kan du møte noen på veien og slik at dere kan gå dit sammen.

Arrangementer

SMBergen er en aktiv organisasjon. Vi har to faste treff hver måned: Et kafétreff og en såkalt PlayBar. I tillegg arrangerer vi hytteturer, fester, temakvelder, workshops, hobbykvelder, fetisjtreff, byturer og mye mer. Noe av aktiviteten er det styret som legger til rette for, andre er det medlemmene selv som tar initiativ til for så å bruke vårt medlemsforum som markedsføringskanal.

Hvem møter du på arrangementene?

Som medlem av SM Bergen vil du møte en varm, åpen gjeng mennesker som er veldig forskjellige – men har en ting felles: En ekte interesse for bdsm og/eller fetisjisme. Mange har fått venner som både er tyve år eldre og tyve år yngre enn seg selv, venner med helt ulik bakgrunn og som de sannsynligvis aldri hadde møtt om det ikke var for denne felles interessen.

Det er fantastisk å være i et miljø der du slipper å sensurere hva du sier eller være redd for å ”glippe ut” med noe til feil person. I SMBergen er takhøyden stor for egne og andres kink, og det skal ganske mye til for å få noen til å heve på et øyelokk! Vi kan diskutere heftig, men toleransen ligger alltid i bunn.

Så send en e-post til medlemskap@smberg.com dersom du føler at dette er noe for deg. Du kan også sende en PM dersom du skulle ha noen spørsmål. Vi lover å ta godt imot deg! Flere ganger i året arrangerer vi også åpen kafé. Da kan du komme og møte oss og stille spørsmål eller bare slå av en prat. De åpne kaféene vil bli annonsert her i gjesteforumet, i gruppen vår på Fetlife (SM Bergen Informasjon) og på SMil sine sider.
8
Informasjon og medlemskap / BDSM noe for meg? En artikkel av AdAstra
« Nyeste innlegg av Leder september 29, 2010, 22:38 »
Flere artikler ligger inne på gjesteforumet. Registrer deg for å få tilgang.


© 2010 - AdAstraBergen@hotmail.com
Dette er en personlig artikkel sett fra mitt personlige ståsted, med verdifulle innspill fra min kjære rubin. Det representerer ikke noe offisielt syn fra SM Bergen. Om du har synspunkter, kommentarer eller spørsmål rundet dette, så ta gjerne kontakt!


Nysgjerrighet, spenning, tabu, lengsel, kåthet. Det er mye som kan dra oss mot BDSM, mange ulike veier som kan føre oss mot samme sted. Noen har hatt tanker og lengsler fra veldig ung alder, mens andre finner slike følelser mye senere i livet. Felles for alle er at man til sist kommer til et spørsmål som kan formuleres som “BDSM, er det noe for meg?”.

Hvilken opplevelse dette spørsmålet gir den enkelte varierer veldig mye. Vi har alle veldig ulike bakgrunner, er i ulike livssituasjoner, og har ulike verdisyn. Noen velger BDSM bort, mens andre finner veien inn i et BDSM liv som kan berike mye.

Om du er i en situasjon der du har spørsmålet “Er BDSM for meg?” i deg, er det først noen viktige ting du bør vite.

Du er normal! Vi som praktiserer BDSM er som gruppe svært forskjellige, og reflekterer samfunnet forøvrig. Du finner oss blandt begge kjønn, i alle aldersgrupper, blant både hetrofile og homofile, med alle typer utdannelsesnivåer, inntektsgrupper og arbeidsplasser, over hele Norge, fordelt blandt alle politiske partier, samt familiesituasjon. Man finner også BDSM utøvere blandt mange religioner, men man finner klart færre som bekjenner seg som BDSM utøver blandt de religionene som har et veldig strengt moralsyn. Man kan oppsummere dette ved ordene “Hva er normen for å være normal”? Vi er like normale, alternativt unormale, som alle andre i samfunnet. Vi har alle våre ting som gjør oss spesielle, og for oss er BDSM en ting som gjør oss spesielle. Og i våre øyne er dette en positiv ting.

BDSM interesse er ikke et psykologisk problem! BDSM utøvere er stort sett som folk flest, på godt og vondt. Det finnes folk som sliter med psykologiske ting blandt BDSM utøvere også, men ikke i større grad enn befolkningen ellers. Vi er i 2010 også endelig friskmeldt. Tidligere var det slik at en sykdomskode (ICD-10 / F65.5) betegnet bl.a. sadomasokisme som en sykdom. Denne koden er nå fjernet fra den norske listen, slik at vi nå også på papiret er like friske som vi er i virkeligheten også.

Det å være underdanig gjør deg ikke til en dørmatte! BDSM er ikke noe som endrer menneskeverdet. Respekt og gjensidig ydmykhet er et gjennomgående tema i ansvarlig BDSM. Det å underkaste seg er et aktivt valg en underdanig gjør, og skal kun gjøres til den som den underdanige ønsker å underkaste seg. Selv om man er underdanig av legning, er det å være underdanig ikke noe man alltid er ovenfor alle dominante.

Det å være dominant gjør deg ikke slem! En god dominant har respekt for den som underkaster seg, og ydmykhet ovenfor den maken man innehar. Dette er uavhengig av det å utøve makten, irettesette, og endog straffe en underdanig. I et forhold mellom en underdanig og en dominant, er det gjensidige samtykket som er gitt et uttrykk for det gjensidige behovet som man gir hverandre. Når man utøver dominansen ovenfor en villig underdanig, er dette til glede for den underdanige, selv om det på overflaten kan virke tøft og voldsomt.

Jeg håper de som har hatt vanskeligheter med å håndtere sine BDSM følelser kan trekke pusten dypt, slappe av, og vite at, ja du er interessert i BDSM, du er ikke alene om det, og alt er vel.

Folk finner BDSM interessen på veldig ulike tidspunkter i livet. Noen finner spor så lang tilbake som i sin barndom der de likte leker der man f.eks. ble fanget. Noen finner det i sin ungdom, og begynner smått å relatere følelsene til en gryende seksualitet. Andre finner det i voksen alder gjennom mer avansert utforskning av sin seksualitet. Det er heller ikke skjeldent at personer søker inn til BDSM miljø sent i livet, ofte etter å ha skjult tankene og lystene gjennom mange år. Når tankene og lystene vekkes mens man er i et forhold, er det vanskelig for mange å åpne seg for sin partner på disse områdene. Frykt og skam gjør at mange undertrykker disse følelsene, spesielt for å bevare et forhold der barn gjerne er en sentral faktor. Når barna vokser opp kommer disse lystene gjerne på nytt til overflaten.

Det å åpne seg for en partner er ikke enkelt. Et håp om å få aksept for en viktig følelsesmessig del av seg selv blir fort overskygget av frykten for å bli avvist, og frykten for derved å skade forholdet på lang sikt. Det er derfor viktig når man etablerer forhold at man tidlig er åpen om sine ønsker og behov, slik at man unngår en mye tyngere dialog senere. Ærlighet er et viktig grunnlag i alle forold, også ærlighet om BDSM tanker fordi behovet for tillit er stort i BDSM. Om man finner følelsene mens man er i et forhold er det viktig at man tør bekjenne sine tanker for sin partner, og ikke leve ut disse sidene med et skjult alter ego bak ryggen på sin partner. Slikt er utroskap, og veldig skadelig for forholdet. Man bør derimot søke lettfattelig informasjon om temaet, og gi dette til sin partner. Utforsk BDSM verden steg for steg, og sammen med din partner hele veien. Slik kan BDSM over tid ender opp med å berike forholdet for begge parter. Om man finner at det er ting en partner ikke vil utforske kan man eventuellt søke aksept hos sin partner om å finne lekepartnere på utsiden av forholdet.

Det kan være vanskelig å åpne seg for sin partner, men større er nok frykten for at bdsm interesser skal komme ut til andre i ens omgivelser. Risikoen for avvisning, og skadede forhold blir fort vurdert som stor, f.eks. i sin karriære. Men de gode nyhetene er at det er fullt mulig å leve ut sine BDSM preferanser med den graden av diskresjon man ønsker. Om man bruker BDSM som lek kan man tilpasse det som en del av det intime samværet med sin partner. Man trenger heller ikke kjøpe mye avansert utstyr. Man kan uttrykke dominans uten noe utstyr overhode, og for de som liker utstyr kan mye av det man ellers har i hverdagen benyttes til felles glede. Om man tar med seg dominansen ut av soverommet og inn i hverdagen, er det fult mulig å inføre regler og ritualer som kun en selv og sin partner kjenner til og forstår, mens ingen andre vil merke noe. For de som søker inn i BDSM foreninger vil de seriøse foreningene forstå og vektlegge diskresjonen for sine medlemmer, og beskytte disse. Frykten for å møte kjente i en slik forening er stort sett større en den trenger å være. Om man møter noen man kjenner der, så er det fordi den andre har samme interesse som deg selv, og har samme ønske om diskresjon som deg selv. I stedet for kan det være en fin kilde til nye og spennende vennskaper!

Det er viktig å skille mellom fantasi og virkelig BDSM. Man kan finne mye noveller, bilder og filmer på internet som kan være en god kilde til inspirasjon, men nok stort sett er annerledes enn den BDSM man opplever selv. Situasjoner som er svært pirrende kan være farlige, uansvarlige, endog ulovelige i virkeligheten. Situasjoner som er pirrende på avstand vil inneholde praktiske utfordringer som kan forstyrre lek. Med en fleksibel holdning og en god dose humor på lur, kommer man likvel veldig langt.

BDSM verden er stor, og inneholder mange komplekse følelser. En vandring i BDSM verden er like mye en vandring i sin egen indre verden. Regn med at du vil oppdage mange nye spennende aspekter ved deg selv, noe som vil utvikle deg som menneske. Hvilke deler av BDSM verden som er rett for deg vil du finne ut av over tid. Er du dominant eller underdanig, eller vil det avhenge av partner, tid og sted? Ønsker du det som et krydder i seksuallivet, eller trenger du det som en sentral del av hverdagen? Det er ikke uvanlig at folk i begynnelsen skifter mellom Dominans / underkastelse (switching). Graden av BDSM kan også variere over tid. Noen har det som et sterkt element en stund, for så å fase det ned i en periode der livet er krevende på andre områder, for så å finne tilbake til BDSM. BDSM verden er stor, og vår plass i den er like varierende over tid som vi utvikler og endrer oss som mennesker. Dette er en av de flotte tingene, ettersom våre behov og lyster endres over tid vil det alltid være noe i BDSM verden som er akkurat rett. Finn det, nyt det, og gled deg over livet!
9
Informasjon og medlemskap / Loven og SM
« Nyeste innlegg av Leder juni 18, 2010, 10:16 »
Her kan du lese en bra artikkel om samtykke og lovligheten av SM

http://www.revisef65.org/loven.html
10
Informasjon og medlemskap / Vedtekter for SMB
« Nyeste innlegg av Leder juni 17, 2010, 17:38 »
VEDTEKTER FOR SM Bergen

Vedtatt av årsmøtet  4. mars 2010;
sist endret av årsmøtet 27.februar 2016.


§1   Navn
Foreningens navn skal være SM Bergen, forkortet til SMB. Foreningen er frittstående med sete i Bergen.
§1.1    Foreningen skal være registrert i Brønnøysundregistrene som XXX. Styremedlemmene har reservasjonsrett for registrering.

§2   Formål
SMB er en forening som har til formål:
§2.1   Å arbeide for trygge rammer for BDSM-ere og fetisjister der medlemmene kan finne sammen for å more seg, utveksle erfaringer og få et godt grunnlag for nærmere bekjentskaper. SMB skal ivareta dette miljøet forankret i verdiene diskresjon, trygghet, respekt og omsorg.
§2.2   Å jobbe informativt utad for å skape respekt for foreningen og BDSM generelt
§2.3   Å samarbeide med foreninger med beslektede seksualpolitiske mål i inn og utland.


§3   Medlemskap
§3.1   For å bli medlem i SMB må man være myndig og ha fylt 20 år. Man kan søke om medlemskap, uavhengig kjønn, seksuelle preferanser, religion, og legning. Personer dømt for seksualforbrytelser eller voldskriminalitet er uønsket i foreningen.
§3.2   Alle søknader behandles likt.  Alle medlemmer må oppgi fullt navn, adresse og epostadresse ved innmelding.
§3.3   Alle nye medlemmer antas og følges opp gjennom en fadderordning, hvis rutiner utarbeides av styret. Større endringer i fadderordningen forelegges årsmøtet.   Styret må i sine retningslinjer for medlemskap lage regler for hvordan behandle henvendelser fra tidligere eller ekskluderte medlemmer.
§3.4   Medlemmene plikter å utvise diskresjon med hensyn til andre medlemmers identitet, såvel innad som utad. Dette gjelder også tidligere medlemmer.
§3.5   Det er normalt fotoforbud på SM Bergens arrangement. Styret kan gi dispensasjon fra fotoforbudet om særlige grunner foreligger, og alle som det tas bilde av samtykker.
§3.6   Alle medlemmer plikter å sette seg inn i de til enhver tid gjeldende regler og vedtekter for SMB. Disse vedtektene skal være tilgjengelig på arrangement og treff i SMB’s regi.
§3.7   Opphør av medlemskap
Medlemskap kan sies opp skriftlig - Innbetalt kontingent refunderes ikke.  Styret kan anse medlemskap for opphørt ved manglende betaling.
§3.8   Bortvisning av medlem
Styremedlemmer eller en med styrets fullmakt kan bortvise et medlem fra ethvert arrangement ved uønsket oppførsel.
§3.9   Ekskludering av medlem
§3.9.1   I graverende tilfeller kan medlemmer ekskluderes.
Dette vil gjelde for eksempel brudd på punkt om diskresjon eller motarbeiding av foreningens virksomhet eller formål.
§3.9.2   Berørte parter skal få uttale seg før eksklusjonsvedtak fattes. Medlem kan la seg representere ved tredjepart ved behandlingen.
§3.9.3   Alle eksklusjonsvedtak skal være saklig begrunnet og skriftlig begrunnelse skal sendes det ekskluderte medlemmet på forespørsel.
§3.9.4   Den ekskluderte kan anke inn vedtaket til årsmøtet, hvor det kreves 2/3 flertall for å opprettholde eksklusjon.  Klage må sendes foreningens styre innen 4 uker, og eksklusjonen anses vedtatt om ikke melding er kommet innen fristen. 
§3.9.5   Ekskluderte medlemmer kan søke om nytt medlemskap tidligst 5 år etter gjeldende vedtak.


§4   Årsmøte
§4.1   Årsmøtet er foreningens øverste myndighet der alle medlemmer med gyldig medlemskap kan møte. Årsmøtet er beslutningsdyktig med det antall medlemmer som møter.
§4.2   Styret plikter å innkalle til ordinært årsmøte med min. 1 måneds varsel og innen utgangen av mars måned.
Innkalling med agenda skjer minimum ved oppslag på foreningens nettsider og ved epost til registrerte medlemmer.
§4.3   Ethvert medlem kan kreve en sak oppført på dagsorden. Slik sak må være styret i hende innen 31.desember.  Sakspapirer skal være tilgjengelige for medlemmer senest 8 dager før møtet. Bare saker inntatt i den utsendte agenda kan behandles på årsmøtet. Saker kan avvises av årsmøtet med simpelt flertall.
§4.4   Alle medlemmer med gyldig medlemskap kan la seg representere av et annet medlem ved skriftlig fullmakt som skal leveres ved årsmøtets start. Forhåndsstemmer godtas ikke.
§4.5   Ordinært årsmøte skal avholdes etter minimum følgende agenda som beskrevet under i den spesifiserte rekkefølgen.
Styreleder fungerer som møteleder inntil årsmøtet velger møteleder.

1. Konstituering av møtet:
     - Opplysning om antall stemmeberettigde / fullmakter
    - godkjenning av innkalling / dagsorden.
    - valg av møteleder
    - valg av referent og 2 medlemmer til å signere protokollen
    - valg av tellekorps
2. Styrets årsberetning
3. Fremleggelse av regnskap og revisjonsberetning
    - herunder evt. vedtak om ansvarsfrihet for styret.
4. Eventuelle vedtektsendringer
5. Valg av: (funksjonstid i parantes)
    - styreleder (2 år ) eller nestleder (2 år )
    - 3 styremedlemmer  (1 år)
    - kasserer (1 år).
    - 1. varamedlem og 2. varamedlem  (1 år)
    - revisor som ikke er medlem av styret (1 år)
    - 2 medlemmer til valgkomitè (1 år)
6, Orientering om arbeidsprogram og budsjett
7. Kontingent
8. Eventuelle innkomne saker
9. Eventuelle orienteringer


§4.6   Valg
§4.6.1   Ved valg av leder og nestleder/kasserer skal det alterneres slik at den ene velges i partall- og den andre i oddetallsår for å sikre kontinuitet.
§4.6.2   Alle medlemmer med betalt kontingent er valgbare.
§4.6.3   Det er ikke nødvendig å være tilstede på årsmøtet for å blir valgt,  men ingen kan velges til verv uten å ha sagt seg villig før valget foretas.
§4.6.4   Hvis noen fremmøtte krever det, skal personvalg foretas skriftlig.
§4.7   Vedtektsendringer
§4.7.1   Vedtektsendringer vedtas med 2/3 flertall.
§4.7.2   Endringer vedtas/forkastes slik de er sendt ut.


§5    Ekstraordinært årsmøte
§5.1   Styret plikter så snart som mulig å kalle inn til ekstraordinært årsmøte med 2 ukers varsel dersom et flertall i styret eller minst 1/4 av medlemmene krever det.
§5.2   Innkalling skal angi årsak til innkalling f.eks. mistillit eller hastesaker.
§5.3   Rutiner for ordinært årsmøte følges så langt disse passer - innkalling spesifiserer agenda.


§6   Styret
§6.1   SMB ledes til daglig av et styre valgt av årsmøtet, og representeres utad normalt av leder.
§6.2   Styret konstituerer seg selv med eventuelle føringer gitt av årsmøtet.
§6.3   Det er styrets ansvar å påse at foreningens vedtekter, formål og retningslinjer følges og eventuelt formulere retningslinjer (for eksempel fest- og husordensregler) for å oppnå dette.
§6.4   Alle medlemmer skal gjøres oppmerksom på vedtektene før eller i forbindelse med innmelding. Vedtektene skal ligge tilgjengelig på nettsidene.
§6.5   Styret utpeker faddergruppe, og kan delegere ansvar for øvrige aktiviteter ved behov.
§6.6   Styret avholder møter ved behov etter innkalling fra leder. Styret skal avholde møte når et av styrets medlemmer krever det. Innkalling med dagsorden må være styret i hende i god tid før møtet. Varamedlem skal også motta innkalling og har møteplikt på lik linje med andre styremedlemmer
§6.7   Styrets kasserer skal se til at revisor får nødvendig informasjon for å legge frem en revisjonsberetning i god tid før årsmøtet.
§6.8   Alle styrevedtak protokollføres.  Protokollen godkjennes normalt i det påfølgende styret. Informasjon fra styret legges ut på nettet etter hvert møte.
§6.9   Styremøter krever minst 3 deltagere for å være vedtaksdyktig. Styret fatter vedtak med simpelt flertall. I saker der det ikke er flertall for noen alternativer tillegges styreleder en avgjørende dobbeltstemme.  Varamedlem har talerett i alle styremøter. Varamedlem som stiller på vegne av et styremedlem har også stemmerett. Om et styremøte ikke er vedtaksdyktig kan ved behov et senere styremøte godkjenne handlinger vedtatt i det forrige. Det må utvises aktsomhet ved bruk av denne regel.
§6.10   Styremedlemmer plikter å opplyse om mulig inhabilitet f.eks. ved saker som berører familie eller nære venner.  Styrets flertall avgjør hvem som er habile.
§6.11   Styret kan innstille til årsmøtet om gratis medlemskap (æresmedlemskap) til medlemmer som særlig har gjort seg fortjent til det.
Medlemmer som gjør en større innsats for en aktivitet / fest kan av styret gis gratis adgang til den aktiviteten eller festen.


§7   Formuerettslige forpliktelser
§7.1    Leder eller den styret utpeker kan forplikte foreningen med sin underskrift opp til kr. 8000. Styret råder ellers over foreningens midler i tråd med årsplan / budsjett presentert for medlemsmøte.
§7.2   Foreningen hefter for sine forpliktelser med sin formue alene.
§7.3   Foreningens styre har ikke selvstendig rett til å ta opp gjeld på vegne av foreningen.
§7.4   Årsmøtet kan i konkrete tilfeller, med 3/4 flertall gi styret fullmakt til å ta opp gjeld, samt kjøpe eller selge fast eiendom.

§8   Oppløsning av foreningen
§8.1   Forslag om oppløsning skal behandles på to påfølgende årsmøter med minst 6 ukers mellomrom, der det begge ganger kreves 3/4 flertall blant de frammøtte for å bli gyldig.
§8.2   Ved oppløsning plikter siste årsmøte å vedta fordeling av eventuelle overskytende midler etter at all gjeld er gjort opp.
###
Sider: [1] 2 3 ... 10